Left img 03

Vystava KOBE JAPONSKO 2014

tl_files/nadpisy/nadpis-postrehy.jpg

SAMOSTATNÁ VÝSTAVA OBRAZŮ V JAPONSKÉM KOBE                                 Rok 2014

 

Japonsko mě přivítalo krásným slunným počasím a i výstava byla úspěšná. Dokonce se prodal nejdražší obraz „Jižní přístav" a koupil ho muž, moje obrazy hodně kupují ženy. 

Kobe jsem si tentokrát prohlédla důkladně, vyjela jsem na horu Rokko (1000m) a nalezla jsem kousek od hotelu překrásnou zahradu, kde jsem čerpala nápady na zahradu mojí v Zelenči.

Jídlo, lidé a zahrady byli milí a mě se v Japonsku moc líbilo. Je to naprosto úžasná země. Projela jsem se opět i Šinkanzenem do Kjota, kde jsem byla potřetí, ale můj syn David, který byl v Japonsku se mnou, byl v Kjoto poprvé.

Taky bych chtěla říci, že mám toho nejlepšího průvodce Michala Fürsta, který mě vždy doprovází na výstavě, překládá do angličtiny moje povídání o obrazech, stará se o mě a protože hovoří i japonsky, pomáhá s nákupy a objednáváním v hospůdkách, kam spolu rádi zajdeme. Japonci mají rádi, když Evropan hovoří japonsky.

Věra Čáslavská mi poslala velice milou sms, že se z Japonska vrátila z oslav výročí OH před týdnem a kdyby tam ještě byla, že by určitě zašla na moji výstavu. Děkuju Věruško!

Cesta zpátky je vždy dlouhá a srovnávala jsem se v čase asi tři dny. Ale chci říci, že jsem byla šťastná, že jsem opět mohla vystavovat v Japonsku, že se moje obrazy Japoncům líbí a je to pro mě pobídka namalovat další obrazy, protože já ráda mám před sebou výzvu, cíl a Japonsko pro mě výzva je.

Ať žije Japonsko!